LAT ĆIR

ЈКП "Ветерина Београд"

ЈКП "Ветерина Београд" је градско предузеће задужено за послове комуналне зоохигијене у Београду. "Ветерина Београд" је под надлежношћу Градског секретаријата за комуналне и стамбене послове Града Београда, који се стара и обезбеђује услове за рад предузећа и прихватилишта за животиње која су у његовом саставу и обавља контролу и стални надзор над њиховим радом. ЈКП "Ветерина Београд" поред послова комуналне зоохигијене у Београду, пружа и хитну помоћ угроженим животињама, обавља прегледе у оквиру ветеринарске клинике и амбуланти. Такође у оквиру предузећа функционише и Служба ДДД, Служба контроле популације паса и мачака на јавним површинама и остало.

Седиште ЈКП "Ветерина Београд" је у улици Булевар деспота Стефана 119 у Београду.

Последње новости

Светски дан паса

Љубав и брига о кућним љубимцима требало би да се подразумевају сваког дана, али је 26. август повод да куцама пружимо додатну пажњу, с обзиром на то да се овај дан обележава као Светски дан паса. Пријатељство између човека и пса траје вековима, а чињеница је да је пас захваљујући својој оданости коју несебично даје свом власнику, одувек најчешћи кућни љубимац. Због великог броја паса који никада не осете топлоту дома, ЈКП ,,Ветерина Београд“ труди се да свака куца добије шансу да проведе квалитетан живот уз одговорног власника, поред кога ће имати све што љубимци заслужују.
Прочитај више

Светски дан мачака

Светски дан мачака успостављен је 2002. године као важан дан у августу, са циљем да се подигне свест о мачкама, њиховој добробити у свету животиња, као и њиховом значају за околину и човека. Поред тога, мачке су једне од најстаријих кућних љубимаца, који праве друштво људима дуги низ година и сматра се да су њихове способности на смањење анксиозности и нервозе код људи веома важне, нарочито захваљујући њиховом предењу.
Прочитај више

Београдски дани породице 24. и 25. Jун

Београдски дани породице 24. и 25. Jун
Прочитај више

Искуства усвојитеља напуштених паса