IZGRADNJA NOVIH AZILA

08. jul 2011.

IZGRADNJOM NOVIH AZILA BEOGRAD PROŠIRUJE KAPACITETE ZA SMEŠTAJ NAPUŠTENIH PASA

Strategija za rešavanje problema nevlasničkih pasa podrazumeva izgradnju niza novih azila na teritoriji Beograda, a već u ovoj godini pored Centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 (kapacitet 210 mesta ), grade se još 3 nova azila i to: RAKOVICA 2 (kapacitet 833), na opštini Palilula - KOVILOVO (kapacitet 250) i na opštini Zemun - PIK ZEMUN (kapacitet 1246 pasa i 39 štenaca).

Veterinarska Ustanova „Veterina Beograd“ organizovala je posetu predstavnika medija Centru za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 i objektu u izgradnji Rakovica 2, kako bi ih upoznala sa principom rada u beogradskim azilima.

Azili Rakovica 1 i 2 i Kovilovo su novoizgrađeni azili koji ispunjavaju sve standarde za human boravak životinja do njihovog udomljavanja.

„Izgradnjom azila Grad je povećao kapacitete za smeštaj životinja, čime pokazuje da je spreman da reši problem pasa lutalica i olakša bezbedniji život građanima i životinjama. Međutim to nije i ne treba da predstavlja trajno rešenje, zbog čega je Grad u maju pokrenuo kampanju „Najbolji prijatelj“ čiji su osnovni ciljevi isticanje odgovornog vlasništva i promocija udomljavanja napuštenih pasa“ - istakao je pomoćnik gradskog sekretara za stambeno komunalne poslove - sektor Zoohigijene dr Vladimir Terzin tokom posete predstavnika medija azilu u Rakovici.

Da bi ovi ciljevi bili ostvareni, vlasnici pasa osim ljubavi prema svojim kućnim ljubimcima moraju da pokažu i odgovornost, a veliki broj nevlasničkih tzv. uličnih pasa treba da bude udomljen. Postojanje prihvatilišta (azila) je nužno, ali nije ni željeno rešenje jer nije najhumaniji način na koji psi treba da žive, iziskuje značajna sredstva, a ne rešava problem u celini, poručio je Terzin.

Ovom prilikom Terzin je objavio rezultate završenog konkursa za dodelu sredstava za nabavku hrane i veterinarske nege za napuštene životinje u privatnim prihvatilištima za 2011. godinu.

Na ovaj način Grad nastavlja saradnju sa udruženjima za zaštitu životinja, kao i akciju odgovornog vlasništva i usvajanja pasa „Najbolji prijatelj“ u okviru koje će zahvaljujući sredstvima grada besplatnu vakcinaciju i čipovanje raditi i privatne veterinarske ambulante, najavio je Terzin.

 

PRIHVATILIŠTA ZA PSE RAKOVICA 1 I RAKOVICA 2

Centar za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 je objekat čijom su izgradnjom 2009. godine prvi put stvoreni uslovi za razdvajanje bolesnih od zdravih pasa. Bolesni psi od tada su upućivani u karantin u Ovči.
Rad u azilu Rakovica 1 u potpunosti je usklađen sa Strategijom za rešavanje problema pasa lutalica grada Beograda koja se bazira na kombinaciji principa „ne ubij“ (no kill) i CNR odnosno „uhvatiti, sterilisati, čipovati, vakcinisati i sprovesti sve neophodne tretmane, udomiti ili vratiti psa na mesto hvatanja“.

Direktor VU „Veterina Beograd“, dr Bratislav Stanković, predstavnike medije je upoznao sa principom rada i postupkom prijema pasa u Centru za sterilizaciju Rakovica1. Pored toga direktor VU „VB“ predstavio je i kapacitete Centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 i Rakovica 2 (objekta u izgradnji), kao i novog azila Kovilovo i novog internet sajta veterinarske ustanove. Sve informacije o radu Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ i pregled izgubljenih ili pasa koji su na raspolaganju za usvajanje građani će od sada moći da dobiju i posredstvom novog veb sajta VU «Veterina Beograd» - www.veterinabeograd.rs

Rekonstrukcija azila Rakovica 1 značila je poboljšanje postojećih uslova, tako da ovo prihvatilište sada može da primi 210 pasa. Tokom 2010. i prvoj polovini 2011. godine (zaključno sa junom mesecom) kroz Prihvatilište u Rakovici prošlo je 6000 pasa, od toga je u tom periodu sterilisan 5191 pas, istakao je Stanković i dodao da su za poslednjih godinu i po dana građani iz ovog azila usvojili 229 pasa.

Predstavnici medija obišli su i završne radove na izgradnji prihvatilišta RAKOVICA 2, čiji će kapacitet biti 833 pasa. Zajedno sa RAKOVICOM 1, ovde će moći da bude smešteno preko 1000 pasa, poručio je Stanković.

Direktor VU „Veterina Beograd“ prisutne je upoznao i sa početkom rada novoizgrađenog prihvatilišta u Kovilovu, na opštini Palilula, koje je sa radom počelo krajem juna. U ovaj azil, čiji je kapacitet 250 mesta, smeštaju se psi koji se trajno zadržavaju, jer su nekog napali, a pregledom je utvrđeno da predstavljaju tzv. agresivne pse.

Proširenjem kapaciteta i izgradnjom novih azila stvoreni su uslovi i za intenzivnije akcije uklanjanja pasa sa ulica koje će „Veterina Beograd“ sprovoditi u punoj saradnji sa Udruženjima za zaštitu životinja i građanima Beograda.

Samo ukoliko se u rešavanje problema uključimo svi, moguća je masovna primena mera koje će uz kontrolu populacije, psima obezbediti zdrav i normalan život, a ljudima bezbednost i uživanje u druženju sa najboljim čovekovim prijateljem - psom, zaključio je Terzin.

   

 

   

 

 

Medjunarodna izložba

06. decembar 2016.

medjunarodna izložba mačaka u domu omladine

 

Ovog vikenda u Domu omladine Beograda biće održan treći po redu Mrnjau Fest - jedinstven festival posvećen mačkama.Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti,jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika,od Leonarda do Tesle!

Glavni program festivala je medjunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu.Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WFC kategorijama.Pred kraj svakog takmičarskog dana priredjuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of best revije

 

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo oko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.Biće zastupljene sve popularne rase:britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se redje vidjaju: Afrodite, bengalke, burmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge.Domaće mace su takodje dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, predstaviće se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim "šapotvorinama" - ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklončićem, a mačke obradujemo nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.Atelje Kreatevistika će prirediti otvorene kreativne radionice, te će učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneti neku originalno svojeručno maprevljenu mačkotvorevinu.

  

U nedelju, drugog dana Mrnjau Festa, u  saradnji sa "Veterinim Beograd" biće organizovano i udomljavanje mačića bez doma.Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice.Sve udomljene mace biće na licu mesta čipovane, vakcinisane i biće im obezbedjena besplatna sterilizacija. 

Festival će biti otvoren za posetioce u subotu i nedelju 10-11. decembra od 11-18h.Kreativne radionice i programi za decu počinju u 12h. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Više informacija na www.lepetit.rs

 

 

Akcija usvajanja

14. oktobar 2016.

akcija usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta javno komunalnog preduzeća  "veterina Beograd"

Akcija odgovornog vlasništva i usvajanja pasa koju organizuje JKP "Veterina Beograd" uz podršku Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i u saradnji sa opštinom Savski venac održava se u subotu 15.10. od 11 - 13 časova u parku Milutin Milanković,ulica Bulevar oslobodjenja bb.Mesto dogadjaja je ispred ogradjenog dela za slobodno puštanje pasa u okviru pomenutog parka.To je nastavak jesenjih akcija u kojima su četiri kuce već pronašle svoj novi dom.

U subotu sedam napuštenih kuca čekaće na svog novog vlasnika,dok će zainteresovani gradjani moći da dobiju sve potrebne veterinarske savete od naših veterinara.

Ova akcija je samo jedna u nizu,pored redovnih mera sterilizacije napuštenih pasa koju JKP "Veterina Beograd" primenjuje već duže vreme,a treba da pomogne u rešavanju problema napuštenih pasa i ima dva osnovna cilja - da istakne odgovorno vlasništvo,kao i da promoviše udomljavanje napuštanih pasa.

 

Treći Dog fest

12. oktobar 2016.

treći dog fest: Velika zabava na kojoj su uživali svi posetioci i njihovi psi

Treći sajam hrane,opreme i kozmetike za pse i druge kućne ljubimce Dog fest u organizaciji magazina Pas koji je u subotu održan u atrijumu šoping centra Delta city,nadmašio je sva očekivanja.

     

 

Nekoliko desetina hiljada posetilaca uživalo je u bogatom programu,na štandovima izlagača posetioci su mogli da se raspitaju o svemu što ih zanima kada je reč o ishrani i nezi kućnih ljubimaca,tokom celog dana veterinari Marko Golinger i Mila Savić davali su besplatne savete,a posetioci su na Dog festu udomljavali napuštene životinje.

Udomljena su dva psa i tri mace organizacije Animal rescue centar (ARC),a generalni sponzor manifestacije Husse Srbija i sponzor organizacije ARC kompanija Leto donirali su hranu i grickalice prihvatilištima,kao i svim posetiocima koji su u subotu udomili napuštene životinje.

Kao i predhodnih godina,humanitarni aspekt festivala biop je najvažniji i zato je i ove godine centralni dogadjaj bila humanitarna revija na kojoj su mnogobrojne poznate ličnosti - pevači,glumci,novinari,voditelji - crvenim tepihom prošetali pse iz azila i promovisali udomljavanje.

 

Distrubuter švedske hrane za pse super premium kvaliteta HUSSE SRBIJA bio je glavni sponzor trećeg Dog festa i učestvovao u opremanju i realizaciji ove manifestacije.

Posetioci,a naročito mališani,uživali su u takmičenjima i zabavnom programu - Dečjem kvizu znanja o psima u kom su najmladji pokazali zavidno znanje i osvojili vredne nagrade Izdavačkih kuća Pčelica,Evro book i kompanije Bayer,psi su se nadmetali i u takmičenju Šiz friz za koje su ih pripremali saloni Royal groom,Kiara i Dog artist,koji su pobedniku takmičenja poklonili kompletno sredjivanje ljubimca.

Kuce i njihovi vlasnici učestvovali su i u takmičenju za najposlušnijeg psa i osvojili vredne nagrade,a poklon je dodeljen i najneposlušnijem psu,na čemu se zahvaljujemo Zoo hoby-ju.Najdinamičnije je bilo na Trci do klope,gde su psi pokazali koliko brzo mogu da trče do činija s hranom i kako uspevaju da neverovatnom brzinom oližu činije.Na umeću ih je nagradila kompanija Mars i brend Pedigree.

 

Program je zatvoren Izborom za najšarmantnijeg psa u kom se nadmetalo najviše vlasnika i njihovih pasa,a vredne nagrade im je uručila kompanija Farmina.

Svim pobednicima dodeljeni su i poklon paketi kompanije Bayer,a magazin Pas svim pobednicima i osvajačima drugog i trećeg mesta uručio je diplome i magazine.

Veliku pažnju izazvala je i prezentacija policijskih pasa na platou ispred Delta sity-ja.Pripadnici MUP Srbija posetiocima su omogućili da uživaju u prezentaciji znanja i veština policijskih pasa,kao i simulaciji prave policijske potere sa psom tragačem.

 

 

DAN ŽIVOTINJA

06. oktobar 2016.

dan životinja je prilika da usvojite psa i dobijate najboljeg prijatelja

Dan životinja je prava prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov projatelj upravo pas.Grad Beograd,Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP "Veterina Beograd" Vas zato poziva da se priključite akcijama usvajanja pasa.

Hiljade divnih pasa,vekovnih čovekovih najboljih prijatelja,nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom,pažnja i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jednan od postojećih,sada već pet,gradskih prihvatilišta,sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike,a sa njima i bolji život.

Upravo zato,budjenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima,usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvajanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP "Veterina Beograd",kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

U ovoj godini do sada preko JKP "Vetrina Beograd" 468 napuštenih pasa pronašli su novi dom.Gradjani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja,vakcinacije,pa i sterilizacije pasa,a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg,humanijeg i boljeg društva.

Svi zainteresovani gradjani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših priohvatilišta mogu da dodju na naše akcije usvajanja ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu,a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs.

 

NAJ NJUSKA BEOGRADA

29. septembar 2016.

JKP "VETERINA BEOGRAD" UČESTVUJE NA MANIFESTACIJI - "NAJ NJUŠKA GODINE"

Kinološko društvo Novi Beograd organizuje u subotu 1.oktobra u Kombank Areni veliku kinološku manifestaciju pod nazivom : "NAJ NJUŠKA BEOGRADA" - Izbor najlepšeg psa Beograda

Takmičenje pasa će biti u sledećim kategorijama:

- najlepši par: pas i dete (sa i bez pedigrea)

- najneposlušniji pas sa i bez pedigrea)

- ljubimac - genijalac (sa i bez pedigrea)

- naj pogled (sa i bez pedigrea)

- naj rep (sa i bez pedigrea)

kao i sledeće katagorije:

- pas od 3 meseca - 15 meseci (sa i bez pedigrea)

- pas preko 15 meseci (sa i bez pedeigrea)

ČLANOVI ŽIRIJA:

Dr. Ratko Božović,sociolog,

Lana Kovačević,jazz&pop pevačica,

Dea Đurđević,novinar TV Pink

Maša Radović,novinar Sputnjika,

Milica Nešić,kinolog.

Uporedo sa održavanjem navedene izložbe,biće organizovana i Prva međunarodna specijalizovana izložba belgijskih ovčara (policijski i vojni psi),gde će suditi najpoznatiji evropski sudija Emanuele Boriero iz Italije.

Takođe će tom prilikom, u organizaciji JKP "Veterina Beograd", 5 napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta čekati novog vlasnika koji će im pružiti novi dom, a veterinari "Veterine Beograd" će svim zainteresovanim građanima davati besplatne veterinarske savete.

Specijalizovanu izložbu belgijskih ovčara otvoriće ambasador kraljevine Belgije u Republici Srbiji, gospodin Leo Daes.

ULAZ za sve posetioce je SLOBODAN, a manifestacija se organizuje od 10 do 15 časova.

 

Jesenja akcija usvajanja

22. septembar 2016.

JKP "veterina Beograd" organizuje jesenju akciju usvajanje napuštenih pasa u parku kalimegdan u subotu 24.septembra

 

Svi zainteresovani građani koji bi hteli da usvoje  napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24. septembra na Kalemegdanu.

 JKP "Veterina Beograd" nastavlja sa organizovanjem jesenjih akcija usvajanja napuštenih pasa od 11 do 13 časova,na ulazu u Beogradsku tvrdjavu i park Kalimegdan iz pravca ulice Knez Mihajla.

Sedam kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom,a medju bnjima i tri štenca.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor  Purina Nestle će svkom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

 

 

 

 

ČETIRI NAPUŠTENE KUCE

07. septembar 2016.

 

ČETIRI NAPUŠTENE KUCE IZ GRADSKIH PRIHVATILIŠTA PRONAŠLE NOVE VLASNIKE NA PRVOM INTERNACIONALNOM FESTIVALU LJUBIMACA PETS & FRIENDS

 

 

U subotu i nedelju, 03. i 04. septembra kroz Hipodrom je prošlo najmanje 10.000 ljudi, zaljubljenika u životinje,  više od 500 pasa, 100 i više maca iz “visokog društva”, desetine retkih ptica i drugi neobični ljubimci. Najvažnije je da je preko 20 napuštenih životinja udomljeno, uglavnom kuca i maca.  

 

Među njima su bile i kuce iz gradskih prihvatilišta,  tako da je “Veterina Beograd” na ovaj način podržala Festival. Ajša, Ula, Malena i Crnka otišli su u subotu u svoje nove domove, kako bi nastavile život van gradskih prihvatilišta, kod svojih novih vlasnika.

 

Svi koji su prethodnog vikenda posetili beogradski Hipodrom saglasni su u tome da Festival treba da postane tradicionalan događaj u narednim godinama.

Opširnije o Festivalu…….

     
     
     
     
     

 

Dogadjaj godine

29. avgust 2016.

 

DOGAĐAJ GODINE: Prvi put u Beogradu - INTERNACIONALNI FESTIVAL LJUBIMACA (Hipodrom, 3-4. septembar)!

 

 

PETS & FRIENDS poziva na nesvakidašnje druženje i neviđenu zabavu koja se  prvi put organizuje na ovim prostorima - samo za ljubimce i njihove prijatelje, a posebno one najmlađe. Ulaz je besplatan, a program traje od 10 do 18 časova u subotu i nedelju 3. i 4. septembra.

 

 

 

Ljubitelji životinja, kinolozi, groomeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, svi na jednom mestu zajedno.

Specijalan program pripremljen je za najmlađe - zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice uživo sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima i neobičnim ljubimcima, gosti iznenađenja, sve u svemu, kompletna vikend zabava za čitavu porodicu, a posebno za naše najmlađe koji će kroz druženje i zabavu upoznati sve blagodeti koje ljubimac donosi, ali i sve odgovornosti koje sa sobom ova obaveza nosi.

 

Subota je rezervisana za reviju šampionskih pasa svih rasa, prvu ovakve vrste na našim prostorima i takođe ekskluzivno, prvo revijalno takmičenje najboljih groomera Srbije koji će na licu mesta besplatno ulepšavati ljubimce onih vlasnika koji to budu želeli. Organizovani su i besplatni veterinarski pregledi, razgovori sa poznatim domaćim odgajivačima i kinolozima, a poseban deo programa biće posvećen i udomljavanju napuštenih kuca iz beogradskih azila. Sve one koji udome neku od napuštenih kuca očekuju izuzetne nagrade i poklon vaučeri. 12 kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svog novog vlasnika, a festivalu će prisustvovati i ekipa Hitne pomoći za životinje, kao i ovlašćeni veterinari JKP “Veterina Beograd”.

Prvi put domaćoj javnosti i to na Pets & Friends festivalu predstaviće se i Animal Rescue Serbia, grupa izuzetnih volontera i ljubitelja životinja koji su do sada spasili živote velikom broju ljubimaca naših sugrađana iz raznih nevolja.

Za muzički deo programa zadužen je bend “Neverne bebe”, a na samom otvaranju najmlađe očekuje pozorišna predstava iznenađenja, nakon čega je zakazano agiliti takmičenje u kojem će se pojaviti sve sami šampioni u tom najboljem sportu za pse.

U nedelju, drugog dana velike zabave, zakazana je izložba maca, a među učesnicama biće i onih napuštenih, koje će, nadamo se, na ovom druženju pronaći i svoje nove vlasnike, a sve njih takođe očekuju fenomenalni poklon vaučeri.

Svojih “pet minuta” imaće i ljubitelji konja, njima će se predstaviti trenutno najbolje škole jahanja na ovim prostorima,dok je za ljubitelje egzotičnih životinja pripremljeno posebno iznenađenje zajedno sa našim prijateljima iz prvog u Beogradu “Javnog akvarijuma i tropikarijuma”.

Zato, za sebe i svog ljubimca obavezno rezervišite vikend 3. i 4. septembra (10-18h) za događaj koji Beograd još nije video.

 

 

 

Kako zaštiti kućne ljubimce

25. jul 2016.

KAKO ZAŠTITI KUĆNE LJUBIMCE U VREME VELIKIH VRUĆINA

Psi i mačke hlade se dahtanjem i znojenjem šapica i na taj način reaguju na visoke temperature i vlagu.

Način da prepoznate da je ljubimcu prevruće jeste ako dišu teško i otvorenih uta i pokazuju neke druge kliničke simptome poput neaktivnosti,nedostatak apetita,nereagovanja i dijareje.Za vreme visokih temperatura trebalo bi paziti da nikada ne ostavite ljubimca zatvorenog u automobilu.Hladna i sveža voda trbalo bi da mu bude stalno dostupna i ne bi smeo da bude izložen direktnom suncu.

Ako sumnjate da je ljubimac pregrejan,odvedite ga veterinaru što pre.U medjuvremenu možete mu hladiti šapice,područja ispod pazuha i trbuh svežom vodom(direktno ili pomoću vlažnih peškira)kako biste mu spustili telesnu temperaturu.Životinje mogu izgoreti na suncu(psi,mačke,konji,svinje)tako da svako direktno izlaganje suncu može za posledicu imati opekotine.Opečena područja kod belih mačaka(obično uvo)i ružičasta područja kod konja mogu se razviti u karcinom kože.

Psi  teške i guste dlake teže pate tokom vrućina.Crni psi lakše apsorbuju toplinu u telu pa imaju problema tokom vrućih dana posebno kada su izloženi suncu.

Najgora i česta greška je ostaviti ljubimca u zatvorenom ljubimcu.Vlasnici ne bi trbalo da teraju pse na puno fizičke aktivnosti pri velikim vrućinama,kao i da ih vode u šetnu po vrućem asfaltu.Takodje bi trebalo da paze da se pas dobro ohladi nakon vežbanja.

Odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca prilagodjavaju se datim vremenskim prilikama(ekstrtemnim hladnoćama ili vrućinama)na odgovarajući način,što podrazumeva da u toku zime zaštite psa od velike hladnoće,a leti od velikih vrućina,a to znači i obezbedjivanje dovoljne količine vode.

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

13. jun 2016.

 

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

   

 

Mrnjau vikend u organizaciji felinološkog društva Le PETit je uspešno realizovan u Domu omladine u nedelju 12.06. od 11-19 časova.

30 udomljenih maca je usrećilo 30 porodica!

Na tribinama je bilo reči o važnim temama - dobrobiti životinja, kontroli populacije mačaka, pravilnoj ishrani mačaka, a veterinari su dali puno dobrih saveta.

 

 

Takodje su predstavljeni i mladi izviđaci i nova služba za spasavanje životinja u nevolji.

Dom omladine je u nedelju bio prepun nasmejanih ljudi, a posebno dece.

Specijalno mesto imala je "Veterina Beograd" kojoj su organizatori zahvalni na punoj saradnji i entuzijazmu i kako su posebno naglasili "Veterina Beograd" je još jednom pokazala da ima veliko srce!

Imajući sve ovo u vidu sledeči Mrnjau vikend organizivaće se ubrzo.

     

 

Arhiva ...

  D D D

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)