IZGRADNJA NOVIH AZILA

08. jul 2011.

IZGRADNJOM NOVIH AZILA BEOGRAD PROŠIRUJE KAPACITETE ZA SMEŠTAJ NAPUŠTENIH PASA

Strategija za rešavanje problema nevlasničkih pasa podrazumeva izgradnju niza novih azila na teritoriji Beograda, a već u ovoj godini pored Centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 (kapacitet 210 mesta ), grade se još 3 nova azila i to: RAKOVICA 2 (kapacitet 833), na opštini Palilula - KOVILOVO (kapacitet 250) i na opštini Zemun - PIK ZEMUN (kapacitet 1246 pasa i 39 štenaca).

Veterinarska Ustanova „Veterina Beograd“ organizovala je posetu predstavnika medija Centru za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 i objektu u izgradnji Rakovica 2, kako bi ih upoznala sa principom rada u beogradskim azilima.

Azili Rakovica 1 i 2 i Kovilovo su novoizgrađeni azili koji ispunjavaju sve standarde za human boravak životinja do njihovog udomljavanja.

„Izgradnjom azila Grad je povećao kapacitete za smeštaj životinja, čime pokazuje da je spreman da reši problem pasa lutalica i olakša bezbedniji život građanima i životinjama. Međutim to nije i ne treba da predstavlja trajno rešenje, zbog čega je Grad u maju pokrenuo kampanju „Najbolji prijatelj“ čiji su osnovni ciljevi isticanje odgovornog vlasništva i promocija udomljavanja napuštenih pasa“ - istakao je pomoćnik gradskog sekretara za stambeno komunalne poslove - sektor Zoohigijene dr Vladimir Terzin tokom posete predstavnika medija azilu u Rakovici.

Da bi ovi ciljevi bili ostvareni, vlasnici pasa osim ljubavi prema svojim kućnim ljubimcima moraju da pokažu i odgovornost, a veliki broj nevlasničkih tzv. uličnih pasa treba da bude udomljen. Postojanje prihvatilišta (azila) je nužno, ali nije ni željeno rešenje jer nije najhumaniji način na koji psi treba da žive, iziskuje značajna sredstva, a ne rešava problem u celini, poručio je Terzin.

Ovom prilikom Terzin je objavio rezultate završenog konkursa za dodelu sredstava za nabavku hrane i veterinarske nege za napuštene životinje u privatnim prihvatilištima za 2011. godinu.

Na ovaj način Grad nastavlja saradnju sa udruženjima za zaštitu životinja, kao i akciju odgovornog vlasništva i usvajanja pasa „Najbolji prijatelj“ u okviru koje će zahvaljujući sredstvima grada besplatnu vakcinaciju i čipovanje raditi i privatne veterinarske ambulante, najavio je Terzin.

 

PRIHVATILIŠTA ZA PSE RAKOVICA 1 I RAKOVICA 2

Centar za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 je objekat čijom su izgradnjom 2009. godine prvi put stvoreni uslovi za razdvajanje bolesnih od zdravih pasa. Bolesni psi od tada su upućivani u karantin u Ovči.
Rad u azilu Rakovica 1 u potpunosti je usklađen sa Strategijom za rešavanje problema pasa lutalica grada Beograda koja se bazira na kombinaciji principa „ne ubij“ (no kill) i CNR odnosno „uhvatiti, sterilisati, čipovati, vakcinisati i sprovesti sve neophodne tretmane, udomiti ili vratiti psa na mesto hvatanja“.

Direktor VU „Veterina Beograd“, dr Bratislav Stanković, predstavnike medije je upoznao sa principom rada i postupkom prijema pasa u Centru za sterilizaciju Rakovica1. Pored toga direktor VU „VB“ predstavio je i kapacitete Centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica 1 i Rakovica 2 (objekta u izgradnji), kao i novog azila Kovilovo i novog internet sajta veterinarske ustanove. Sve informacije o radu Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ i pregled izgubljenih ili pasa koji su na raspolaganju za usvajanje građani će od sada moći da dobiju i posredstvom novog veb sajta VU «Veterina Beograd» - www.veterinabeograd.rs

Rekonstrukcija azila Rakovica 1 značila je poboljšanje postojećih uslova, tako da ovo prihvatilište sada može da primi 210 pasa. Tokom 2010. i prvoj polovini 2011. godine (zaključno sa junom mesecom) kroz Prihvatilište u Rakovici prošlo je 6000 pasa, od toga je u tom periodu sterilisan 5191 pas, istakao je Stanković i dodao da su za poslednjih godinu i po dana građani iz ovog azila usvojili 229 pasa.

Predstavnici medija obišli su i završne radove na izgradnji prihvatilišta RAKOVICA 2, čiji će kapacitet biti 833 pasa. Zajedno sa RAKOVICOM 1, ovde će moći da bude smešteno preko 1000 pasa, poručio je Stanković.

Direktor VU „Veterina Beograd“ prisutne je upoznao i sa početkom rada novoizgrađenog prihvatilišta u Kovilovu, na opštini Palilula, koje je sa radom počelo krajem juna. U ovaj azil, čiji je kapacitet 250 mesta, smeštaju se psi koji se trajno zadržavaju, jer su nekog napali, a pregledom je utvrđeno da predstavljaju tzv. agresivne pse.

Proširenjem kapaciteta i izgradnjom novih azila stvoreni su uslovi i za intenzivnije akcije uklanjanja pasa sa ulica koje će „Veterina Beograd“ sprovoditi u punoj saradnji sa Udruženjima za zaštitu životinja i građanima Beograda.

Samo ukoliko se u rešavanje problema uključimo svi, moguća je masovna primena mera koje će uz kontrolu populacije, psima obezbediti zdrav i normalan život, a ljudima bezbednost i uživanje u druženju sa najboljim čovekovim prijateljem - psom, zaključio je Terzin.

   

 

   

 

 

24.jun

22. jun 2017.

završetak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 24.juna

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24.juna na Tašu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" završava prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a  Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

Mrnjau vikend

16. jun 2017.

udomite macu svog života na Mrnjau vikendu!

Društvo Le PETit,JKP "Veterina Beograd" i Kulturni centar GRAD,priredjuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend!Organizatori poručuju: u subotu 17.juna 2017.god svratite u Kulturni centar GRAD na lekovitu dozu predenja,dodjite na mazno mrnjaučemo svi u glas,da se zabavimo,smejemo i informišemo!

 

Treći Le PETit Mrnjau vikend

 

Na Mrnjau vikendu nas očekuju lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje.Ako se zaljubite u neku od ponudjenih mačaka moći ćete da je udomite, i tako oplemenite svoj život i porodicu!Odrastanje  uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove.JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati opšte i vakcine protiv besnila kao i mokročipove za sve udomljhene mace.

Društveno odgovorne kompanije su pripremile poklone za buduće vlasnike i njihove ljubimce.

Dragi sugradjani, mačkoljubi i vi koji ćete to postati - vidimo se svi u subotu 17.juna u KC GRAD,Braće Krsmanovića 4, od 12 - 18h.Ulaz  je slobodan ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

ČETVRTI DOG FEST

08. jun 2017.

četvrti dog fest

Beogradski sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce 10.juna u atrijumu šoping mola Delta City od 12 do 20 časova

 

U pet beogradskih prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u svakom trenutku smešteno je više od 3000 pasa.Od početka godine do kraja maja usvojena su tek 234 napuštena psa,kako direktno iz prihvatilišta,tako i u okviru akcija usvajanja koje JKP"Veterina Beograd" organizuje ili u njima posredno učestvuje.Uprkos velikim naporima koje zaposleni u ovom preduzeću ulažu kako bi što više nezbrinutih pasa pronašlo svoj dom, uspeh je nažalost tek kap u moru.

Redakcija magazina Pas i Delta City pozivaju vas da posetite Četvrti Dog fest - beogradski Sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce.I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakte, pa će posetrioci u atrijumu moći da udome sedam pasa iz gradskih prihvatilišta JKP"Veterina Beograd" koje će na centralnom dogadjaju s početkom u 13 časova crvenim tepihom prošetati poznate ličnosti (novinari,vodotelji,glumci,pevači) kako bi promovisali udomljavanje.

 Na štandovima izlagača pronaći ćete sve što vam je potrebno za vašeg kućnog ljubimca: hranu,opremu,igračke,suplemente,kozmetiku,garderobu.......

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni  program:moći ćete da porazgovarate sa poznatima o njihovim ljubimcima,organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, uživaćemo u agality prezentaciju sportskih pasa, izboru najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i u Trci do klope.Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti sponzori.

Posetioci će moći i da ostave donacije (novac,hrana,ogrlice,sredstva protiv buva i krpelji ....) za nezbrinute pse u azilima.Jedan štand biće ustupljen organizacijama za zaštitu životinja koje će takodje udomljavati napuštene pse i mačke.

Dodjite sa svojim psima, da uživamo zajedno!

SATNICA

12.00 Otvaranje manifestacije

13.00 Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

13.30 Razgovor sa poznatima o njihovim ljubimcima

14.00 Dečji kviz znanja o psima

14.30 Takmičenje Šiz friz

15.30 Agility prezentacija sportskih pasa

16.30 Izbor za najposlušnijeg psa

17.30 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvodjenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već četvrtu godinu zaredom.

Subota 27.5.2017

26. maj 2017.

akcije usvajanja napuštenih pasa nastavljaju se u subotu 27.05.u parku Tašmajdan

I ove subote zainteresovani gradjani mogu doći u Park Tašmajdan (kod fontane) da usvoje neku od napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta od 12 do 14 časova.

Ove subote sedam kuca čeka novog vlasnika.Na taj način one će zameniti prihvatilište novim domom.

Akcija se organizuje u okviru prolećnih akcija usvajanja,u kojima je do sada usvojeno sedam pasa.

Sledeće akcije se organizuju u subotu 10.06 od 12:30 do 14 časova - Delta siti (u okviru Dog festa) i 24.06. od a2 do 14 časova i parku Tašmajdan (kod fontane).

U nastavku možete videti kuce koje se usvajaju u subotu na Tašu.

 Ženka,mešanac jazavičara,3,5 godina

 Bigi,mužjak,mešanac,4,5 godine

 Mešanac,mužjak,2 godine

 

 Ženka,mešanac,2 godine

 Mešanac ptičara,mužjak,3 godine

 

tAŠMAJDAN 13.5,.2017

17. maj 2017.

CACA,SIVKA I ČUPKO NAŠLI NOVE VLASNIKE

 

U nastavku prolećnih akcija usvajanja na Tašu tri napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta našle su novi dom tokom protekle subote.

Štenci mešanci Caca i Sivka zamenili su prihvatilište novim domom,kao i trogodišnji Čupko.

Njihovi novi vlasnici dobili su na poklon hranu za svoje nove mezimce od sponzora akcija usvajanja Nestle Purina.

 

JKP "Vetrina Beograd" nastavlja organizovanje ovih akcija u cilju smanjenja napuštenih pasa u gradskim prihvatilištima.Takodje nna ovaj način se i gradjani informišu o odgovornom vlasništvu i motivišu da što više usvajaju napuštene pse.

 

Naredne akcije se održavaju na istom mestu u parku Tašmajdan,u blizini fontane u subotu 27.5.2017, kao i  24.06.2017 od 12 do 14 časova.

Tašmajdan 13.5.2017

11. maj 2017.

jedanaest napuštenih kuca čeka nove vlasnike u subotu 13.maja u parku Tašmajdan

 

 
 Živka,ženka,2.5 mes  Caca,ženka,2.5mes

 

Nastavak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa organizuje se u Parku Tašmajdan ( u bluzini fontane ) u subotu 13.maja od 12 do 14 časova.

   
 mešanac,ženka,1.5god  mešanac,ženka,3 god  Vučko,mužjak,2.5mes

 

Jedanaest kuca,medju njima i četiri štenca,iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati i besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

   
 Čupko,mužjak,3 god  Mešanac,ženka,1.5 god  Crna,ženka,1 god

 

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" nastavlja prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa,koje će biti organizovane u parku Tašmajdan tokom maja i juna meseca.

   
 Pera,mužjak,2.5mes Mešanac,ženka,3 god   Haski,mužjak,1.5god

 

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

04. april 2017.

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA - PRILIKA DA USVOJITE PSA I DOBIJETE NAJBOLJEG PRIJATELJA

 

Svetski dan napuštenih životinja prava je prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov prijatelj upravo pas. Grad Beograd, Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP „Veterina Beograd“ Vas zato pozivaju da se priključite akcijama usvajanja pasa.

 

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih najboljih prijatelja, nema svoj dom jer su rođeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rođenja. Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav. „Veterina Beograd“ ih smešta u jedan od postojećih, sada već pet, gradskih prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Upravo zato, buđenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima, usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP “Veterina Beograd“, kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

 

U ovoj godini, do sada, preko Veterine Beograd 124 napuštenih pasa pronašli su novi dom. Građani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja, vakcinacije, pa i sterilizacije pasa, a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

 

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg, humanijeg i boljeg društva.

 

Svi zainteresovani građani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših prihvatilišta mogu da dođu na naše akcije usvajanja u narednom periodu (biće blagovremeno najavljene u medijima) ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu., a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs

Akcija usvajanja 25.03.2017

27. mart 2017.

četiri kuce našle novi dom u akciji usvajanja  JKP "veterina Beograd" na tašu

Da se ljubav ne kupuje pokazali su u subotu 25.3.2017.godine gradjani koji su usvojili pse iz gradskih prihvatilišta u okviru akcije usvajanja u Tašmajdanskom parku.

Četiri kuce, dvogodišnji Miki, jednoipogodišnje Džena i Bela, kao i šestomesečni Majlo zamenili su prihvatilište novim domom.

 

Ovom akcijom počele su redovne prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta.U narednom periodu JKP "Veterina Beograd" organizovaće još ovakvih usvajanja na istoj, kao i drugim gradskim lokacijama.

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih prijatelja, nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jedan od postojećih pet prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj, i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Ovog puta se to ostvarilo Mikiju, Dženi, Beli i Majlu.Vlasnici koji su u akciji usvojili pse, dobili su od sponzora "Purina Nestle" paket hrane za pse.

 

Prolećna akcija

23. mart 2017.

početak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 25.marta

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 25.marta na Tašmajdanu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" počinju prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa, koje će biti organizovane na različitim lokacijama u gradu trokom narednih meseci.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom će naši veterinari davati i besplatne savete zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

Izložba svih pasa u jednom psu!

07. mart 2017.

izložba svih pasa u jednom psu!

velika godišnja izložba pasa mešanaca 2017.

U nedelju,5.marta 2017.godine,Organizacija poštovanje i brigu o životinjama - ORKA organizovala je 12.veliku godišnju izložbu pasa mešanaca,uz podršku Kinološkog saveze i pomoć volontera.Izložba se održala na Beogradskom sajmu u Hali 1,u okviru Medjunarodne izložbe pasa svih rasa - CACIB.

 

Održavanje izložbe podržala je FERMINA PET FOODS i njihov distributer Plus plus hrana za pse,što je za ORKA bila čast,jer ovi proizvodjaći hrane svoje proizvode ne testiraju na životinjama.

Ovo je bila jedna od najposećenijih izložbi,sa preko 100 pasa koji su se ponosno šetali ringom.Važno je napomenuti da je ovo bila jedna revija šarma,gde nije najvažnije odneti titulu,već učestvovati.

 

Ove godine JKP "VETERINA BEOGRAD" je imala svoj štand na kom su bile 4 kuce spremne za udomljavanje,a jedna od njih je ponela titulu mešanca koji se najviše dopao volonterima ORKA i to pas MIKI,mešanac  u tipu terijera,jako nežan i poslušan,i spreman za udomljavanje.

 

Domaćin ovogodišnje izložbe bila je Vanja Bahilj (tviterašima poznatija kao "koza na štiklama").Ona i član žirija,naš poznati glumac Milan Marić,rešili su da pobedniku Najmešancu 2017.godine daruju još jedan specijalan poklon - odelce po meri.

Žiri u sastavu:Milan Marić - glumac,dr.Vladimir Magaš - doktor veterinarskih nauka i Goran Vuković - medjunarodni kinološki sudija odabrali su mešance koji najvernije opisuju sledeće titule:

Najveći kicoš - lep,otmen,gord i pomalo uobražen pas,ponositog držanja,pravi maneken medju psima. 

PAS MEDA,VLASNICA IVANA SOVILJ

Meda voli da spava i jede,a svojom pojavom izmamljuje osmehe na lice.

Najumiljatija mešanka - sladak,nežan i druželjubiv pas koji se jednako slaže i sa ljudima i sa drugim psima.

PAS MALENA,VLASNICA DANIJELA STANIĆ

Malena je pravi gurman i kulinarski kritičar,čiji je životni moto "Ma sve je to biorazgradivo!"

Najglasnija mešanka - pas koji se čuo na svakom kraju sale zbog svog prodornog laveža.

PAS ASIA,VLASNICA IVANA OBRADOVIĆ

Asia je vrlo kreativna,što se može videti po redizajnu obuće i čarapa svojih vlasnika,koji joj je jedan od hobija.

Najčupavija mešanka - pas sa veoma upadljivom frizurom,kod koje svaka dlaka vodi svoju politiku.

PAS JUJA,VLASNICA ANA STOJANOVIĆ

Vlasnica kaže za Juju da je više od člana porodice i da je ona jedan osećajan,nežan i inteligentan pas.

Najklempavija mešanka - pas velikih i lepih ušiju,podložnih zakonu gravitacije.

PAS AJRA,VLASNICA DUŠICA KOSAČEVIĆ

Ajra je prešla dugačak put od kutije cipela u kojoj je nadjena do princeze kakva je danas,koja voli da se frizira i doteruje i ima zavidnu kolekciju šnalica.

Najneposlušniji mešanac - pas koji je pogazio sva pravila bontona i sa čijim su se vlasnikom saosećali svi učesnici.

PAS ASTOR,VLASNICA SARA DINIĆ

Astor je bučan i prepametan pas,koji grli svoju vlasnicu kada je preplašen.

Najplemenitiji pogled - pas sa velikim i toplim očima,dobar,pitom i pouzdan.

PAS LUNA,VLASNICI MARKO I ALMA ŠKEMBAREVIĆ

Luna je veteran izložbe mešanaca,a ove godine dolaze u pojačanju sa Almom,sa kojom već dve godine deli loptu,štap i hranu.

Najlepši rep - pas sa lepim i negovanim repom kog ponosno pokazuje i veselo vrti.

PAS LISICA,VLASNICA SVETLANA GUTIĆ

Lisica voli da se šeta bez povoca,voli kad je neko pohvali i voli svoju stariju sestru macu sa kojom se lepo slaže.

Najlepši par dete i ljubimac - omiljeni par na izložbi,koji izaziva samo uzdahe posmatrača.

PAS ĐURA,VLASNICA ISKRA KNEŽEVIĆ

Đura je šarmer neodoljivog pogleda,najvernijeg srca i nevidjene energije,koji najviše voli svoju gazdaricu Iskru,a i ona njega.

Najsličniji lik - pas čiji je izgled najsličniji njrgovom vlasniku.

PAS LILI,VLASNICA MILA DJOKIĆ

Lili je jedna šarmantna vučica koja ide na sport agilitu gde osvaja medalje,voli da pliva i svoje igračke ljubimce čuva.

 

NAJMEŠANAC 2017.GODINE

Pas sa najposebnijim šarmom koji predstavlja našu izložbu u malom!

PAS MOLI,IZ UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU PRAVA ŽIVOTINJA "ARC",

VLASNICA MIRJANA KEŠANSKI

Moli je nadjena u jako lošem stanju,skotna i sa ranama od udaraca.Na izložbi 2015.godine je tražila dom,a sada je došla sa vlasnicima Mirjanom Kašanski(volonterkom "ARC-a") i Dejanom Ćirilovim,da pokaže koliko voli život i sada uživa u njemu.Lako stiče nove prijatelje.

 

 

 

VREDNE NAGRADE I POKLONI

Pobednici su dobili pehare i medalje,kao i naročito vredne nagrade koje su im ove godine pripremili FERMINA PET FOODS i Plus plus hrana za pse.

Svi posetioci izložbe mešanaca dobili su poklon paket sa vrhunskom  FERMINA PET FOODS hranom za pse i šarmantu ORKA maramu koju je sa ponosom nosi,i koju će nositi u šetnji.

PORUKA IZLOŽBE MEŠANACA

Ovogodišnjom izložbom pasa mešanaca ORKA je želela da pokaže koliko su mešanci posebni,kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da usvoje baš mešance.Takodje,veoma važna poruka koja stoji iza ove manifestacije je ogroman značaj odgovornog vlasništva,koje treba da bude na umu svima koji reše da imaju kućnog ljubimca a koje podrazumeva odgovornost prema našim ljubimcima,ljudima i životnoj sredini.Na prvom mestu ono predstavlja brigu i ljubav koje pružamo ljubimcu,adekvatnu ishranu i smeštaj,kao i njegovo obavezno obeležavanje,vakcinaciju i sterilizaciju.Na ovaj način odgovorni vlasnici doprinose rešavanju širih drištvenih problema poput problema napuštenih životinja i ugrožavanja bezbednosti,lečenje bolesti,kao i prihvatanje odgovornosti za ponašanje naših članova porodice - kućnih ljubimaca.

Takodje,zalaže se za netestiranje proizvoda na životinjama!Nijedna životinja nije žrtvovana da bi se dobila ne samo bezbedna već i vrhunska hrana za kućne ljubimce.

Hvala što ste podržali izložbu mešanaca i vidimo se sledeće godine!

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)