POČELA BESPLATNA VAKCINACIJA I ČIPOVANJE VLASNIČKIH PASA U BEOGRADU

02. avgust 2011.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove potpisao je ugovore sa veterinarskim organizacijama, koje su na osnovu javnog poziva dobile sredstva za sprovođenje mera stimulacije prve vakcinacije i trajnog obeležavanja mikročipom vlasničkih pasa, kao i za sterilizaciju ženskih jedinki. Građani će na ovaj način moći da besplatno vakcinišu i čipuju svoje kućne ljubimce, a takođe deo troškova sterilizacije biće dotiran iz gradskog budžeta.

Brojne veterinarske ordinacije u Beogradu obaviće potpuno besplatno prvu vakcinaciju i čipovanje pasa, bez obzira na njihovu starost. Za ove potrebe obezbeđeno je 10.000 vakcina i 18.000 mikročipa. Uz zakazivanje biće obavljeno i 2.000 sterilizacija ženki, što će se iz gradskog budžeta dotirati sa pet hiljada dinara po jednoj sterilizaciji.

Spisak veterinarskih organizacija, sa adresama gde se nalaze, može se pogledati na sajtu grada Beograda www.beograd.rs, u rubrici Gradske aktuelnosti.

 

    

 

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

13. jun 2016.

 

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

   

 

Mrnjau vikend u organizaciji felinološkog društva Le PETit je uspešno realizovan u Domu omladine u nedelju 12.06. od 11-19 časova.

30 udomljenih maca je usrećilo 30 porodica!

Na tribinama je bilo reči o važnim temama - dobrobiti životinja, kontroli populacije mačaka, pravilnoj ishrani mačaka, a veterinari su dali puno dobrih saveta.

 

 

Takodje su predstavljeni i mladi izviđaci i nova služba za spasavanje životinja u nevolji.

Dom omladine je u nedelju bio prepun nasmejanih ljudi, a posebno dece.

Specijalno mesto imala je "Veterina Beograd" kojoj su organizatori zahvalni na punoj saradnji i entuzijazmu i kako su posebno naglasili "Veterina Beograd" je još jednom pokazala da ima veliko srce!

Imajući sve ovo u vidu sledeči Mrnjau vikend organizivaće se ubrzo.

     

 

Mrnjau vikend

09. jun 2016.

 

Mrnjau vikend u nedelju 12. juna

u Domu omladine Beograda

 

Dom omladine Beograda I Felinološko društvo Le PETit po drugi put priredjuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend!Organizatori nam poručuju : u  nedelju 12. juna 2016. svratite u Dom omladine na lekovitu dozu predenja,dodjite da mazno mrnjaučemo svi u glas,da se zabavimo,smejemo I informišemo!

 Na Mrnjau Vikendu nas očekuju mace spremne za udomljavanje,ali I veoma interesantna predavanja - od stručnih tema vezanih za pravilnu ishranu,dobrobit I zdravlje mačaka,preko rušenja predrasuda do zabavnih priča o mačkama,do predstavljanja raznolikih rasa mačaka.Predavači će biti felinolozi,veterinari,pedijatri I mnogi drugi zanimljivi gosti,izmedju ostalog I podmladak odreda izvidjača Voždovac koji će pokazati svojim vršnjacima poštuje priroda I sva živa bića,i zašto je važno odrastati uz životinje.Predstaviće se I Animal Rescue Srbija,specijalizovani tim za spasavanje životinja u nevolji.

 

 

 -Zdravlje na usta ulazi-važi I za mačke!

-Mačji gosti govore o sebi

 

14h:

Kako prijaviti zlostavljanje životinja?Kome se obratitit,i kako se postaviti kada krenu da Vas šetaju od broja do broja?

 

-Mačji gosti govore o sebi

 

-Maca na grani: Pozovite ARS(Animal Restue Serbia)

 

15h:

 

Beba u kući,mačka napolje - zašto pobogu?

 

-Mačji gosti govore o sebi

 

16h:

 

Rastemo zajedno - zašto je mačka idealan kućni ljubimac?

(Kako me je mačka promenila,kako je uticala na moj život?)

-Mačji gosti govore o sebi

 

17h:

 

Odgovorna pomoć prirodi

 

Zašto je sterilizacija mačaka jedini mogući izbor?Zaustaviti nesreću I patnju neželjenih I odbačenih,nedužnih malih bića je najmoralniji čin!

18h:

Dodela nagrada za najšarmantnija mačja lica

 

Proglašenje pobednika takmičenja na Le PETit Mrnjau grupi I razgovor sa vlasnicima.

 

KREATIVNE RADIONICE

 

Svi znamo da kreativnost I mace od pamtiveka idu šapu pod šapu!Na Mrnjau vikendu najmladji mačkoljupci imaće priliku da uposle svoje vredne ručice I još ponešto nauče od svojih vršnjaka iz izvidjačkog odreda Voždovac.Radionice void Atelje Kreativistika.Satnica kreativnih radionica:

12 -13:30 - Ukrasne kesice-mace(reciklaža I dekoracija)

14 - 15:30 - Izmišljena bića(crtanje)

16 - 17:30 - Čašica mačkica(reciklaža I dekoracija)

Izmedju navedenih radionica Izvidjači Voždovca će prezentovati svoje izvidjačke aktivnosti I učiti vršnjake raznim veštinama,na primer - kako napraviti prave,pravcate izvidjačke čvorove.

UDOMLJAVANJE MAČAKA

Na Mrnjau vikendu nasd očekuju I lepe I zdrave mace spremne za udomljavanje!Ako se zaljubite u neku od ponudjenih mačaka moći ćete da je udomite,i tako oplemenite svoj život I porodicu!Odrastanje uz ljubimce nije luksuz već potreba,posebno u gradskim uslovima,jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne,empatične ljude,a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu,poštovanju I prihvatanju različitosti.

PREZENTACIJA MAČJIH RASA

Odgovorni odgajivači iz Kluba Le PETit WCF će predstaviti rasne mace I govoriti o osobinama,negovanju I karakteru svojih ljubimaca.Predstaviće se afrodite,bengalke,britanke,mejn kunovi I druge nasvakidašnje mace.

AKCIJA USVAJANJA NAPUŠTENIH PASA

26. maj 2016.

AKCIJA USVAJANJA NAPUŠTENIH PASA IZ GRADSKIH PRIHVATILIŠTA JAVNO KOMUNALNOG PREDUZEĆA „VETERINA BEOGRAD“

 

 

              Akcija odgovornog vlasništva i usvajanja pasa koju organizuje JKP „Veterina Beograd“ uz podršku Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i  Grada Beograda organizuje se u subotu 28.05. u 11 časova  u ograđenom delu za slobodno šetanje kućnih ljubimaca u Tašmajdanskom parku. To je nastavak prolećnih akcija u kojima je 8 napuštenih pasa pronašlo svoj novi dom.

           U subotu 10 napuštenih kuca čeka na svog novog vlasnika, dok će zainteresovani građani moći da dobiju sve potrebne veterinarske savete od naših veterinara.        

          Takođe podršku pruža i stalni sponzor akcija usvajanja napuštenih pasa Nestle Purina koja će svakom novom vlasniku pokloniti hranu za pse.

          Ova akcija je samo jedna u nizu, pored redovnih mera sterilizacije napuštenih pasa koju koju Veterina Beograd primenjuje već duže vreme, a treba da pomogne u rešavanju problema napuštenih pasa i ima dva osnovna cilja- da istakne odgovorno vlasništvo, kao i da promoviše udomljavanje napuštenih pasa.

 

BEATRIS USKORO U NOVOM DOMU

18. maj 2016.

Nakon više od dva meseca provedenih u JKP „Veterina Beograd“ i završenih svih pravnih procedura ispunjeni su uslovi da Betaris uđe u program usvajanja i pronađe svoj novi dom .

    S obzirom da je u tom periodu svo vreme boravila u direkciji Veterine Beograd i svakodnevno se družila sa zaposlenima, svima teško pada rastanak sa njom. Prema rečima direktora ona je postala sastavni deo Veterine Beograd i nije čudo što rastanak neće biti lak. Ipak se nadamo da ćemo se i dalje družiti i moći da je posećujemo u novom domu.

    Betaris je dobrog zdravstvenog stanja, nakon obavljenih hirurških intervencija i ostalih zdravstvenih tretmana, a o odabiru novog vlasnika odlučivaće tročlana Komisija sastavljena od zaposlenih.

    Na izbor će uticati uslovi koji je potrebno da novi vlasnik ispuni. Udomitelj treba da bude osoba u čijem je domu najveći deo dana prisutan neko od članova porodice. Takođe osobe koje nemaju ljubimca imaće prednost, ali će se u obzir uzimati i kandidati koji već imaju pse. Ono što je jedan od uslova jesu i redovni i stabilni prihodi, kao i vlasništvo nad nekretninom. Betin novi vlasnik trebalo bi da živi u kući sa dvorištem ili u stanu koji ima izlaz na zelenu površinu, ali to nije od presudnog značaja ukoliko se ustanovi da novi vlasnik ispunjava sve ostale uslove.

    Ono što je zaposlenima u Veterini Beograd važno jeste i da imaju mogućnost da zadrže kontakt sa Beom i nakon što ode u novi dom.

   Rok za prijavu je 7 dana, a svi zainteresovani koji bi želeli da usvoje Beatris, a ispunjavaju uslove, mogu da se jave na mail jkp@veterinabeograd.rs, a članovi Komisije će ih kontaktirati.

 

 

 

OVLAŠĆENI VETERINARI JKP „VETERINA BEOGRAD“ RADNO NA 29. BEOGRADSKOM MARATONU

18. april 2016.

OVLAŠĆENI VETERINARI JKP „VETERINA BEOGRAD“ RADNO NA 29. BEOGRADSKOM MARATONU

 

S 'obzirom da je Beogradski maraton već drugu godinu pet frendli manifestacija u maratonu učestvuju i vlasnici kućnih ljubimaca sa svojim kucama.

U okviru Trke zadovoljstva bila je organizovan i Šetnja odogovornih vlasnika pasa, kako bi se promovisalo odgovorno vlasništvo i human odnos prema životinjama.

Ekipa ovlašćenih veterinara JKP „Veterina Beograd“ tom prilikom obavila je kontrolu 40 pasa koji su učestvovali u Šetnji sa svojim vlasnicima.

Svi vlasnički psi koji su učestvovali u maratonu bili su uredno čipovani i vakcinisani, kako inače i procedura nalaže, istakli su ovlašćeni veterinari.

Sve je proteklo u najboljem redu, a i vreme je poslužilo da se vlasnici pasa prošetaju sa svojim najboljim prijateljima i da na taj način zabeleže učećše u maratonu, ako već nisu bili spremni za trke.

 

ODRŽANA REVIJA VLASNIČKIH PASA NA OPŠTINI ZVEZDARA

18. april 2016.

ODRŽANA REVIJA VLASNIČKIH PASA NA OPŠTINI ZVEZDARA UZ PODRŠKU JKP „VETERINA BEOGRAD“

 

Dino, američki staford terijer, proglašen je za najlepšeg psa na reviji vlasničkih pasa održanoj u nedelju 17. aprila u parkiću na Konjarniku (Istočna kapija) . Drugo mesto je zauzeo Fred, francuski buldog, treće Pako, pinč i četvrto mešanac, ali ne najmanje vredan- Ljuba.

 

 

Dino ima 2 godine i njegov vlasnik Admir preuzeo je trofej za prvo mesto, koje je zasluženo dobio njegov ljubimac. Takođe sponzor događaja Nestle Purina darovala je hranu za pobednika, kao i za druge učesnike.

 

JKP „Veterina Beograd“ je učestvovala u reviji, tako što su članovi žirija, pored predstavnika opštine Zvezdara, bili iz redova Veterine Beograd- veterinarka i direktor.

Paralelno sa revijom održana je i akcija usvvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta. Pet kuca je to prilikom izvedeno na usvajanje, ali na žalost, ovog puta nisu pronašli nove vlasnike.

 

Nadamo se da će u skorije vreme na nekoj od sledećih akcija oni pronaći svoj novi dom i pozivamo sve zainteresovane da se na sajtu JKP „Veterina Beograd“ informišu o načinima i uslovima usvajanja napuštenih pasa.

 

PRIHVATILIŠTE U RESNIKU UGOSTILO UČENIKE

13. april 2016.

 

PRIHVATILIŠTE U RESNIKU UGOSTILO UČENIKE CHRATWELL INTERNACIONALNE ŠKOLE

 

Prihvatilište u Resniku u sredu 13. aprila posetili su i đaci Chartwell internacionalne škole. Naime u organizaciji škole jedan deo novca koji su učenici sakupili namenili su kupovini hrane i pribora (igračke, korpe...) za napuštene pse.

 

 

 

Mila, Dila, Ana, Rakel i Imamat su u ime ostalih učenika i u pratnji nastavnika obišli Prihvatilište u Resniku i predali donaciju.

 

 

Veterinari su tom prilikom odgovarali i na brojna pitanja koja su ove devojčice imale za njih. Kako se psi hrane, da li neki pobegnu, šta se onda dešava, da li ima opasnih kuca u prihvatilištu i šta je sve potrebvno da bi se jedan pas usvojilo, samo su neke od stvari koje su zanimale ove učenice.

 

Ono što im je jedino nedostajalo jeste što nisu mogle da se igraju i maze sa svakom kucom koju su videli u prihvatilištu, jer ih ima preko 1000, a poseta im je kratko trajala.

 

Zato su obećale da će se uskoro vratiti, ali u pratnji još većeg broja drugara iz škole.

 

 

BLEKI, DONA I VEŠA NAŠLI NOVI DOM

08. april 2016.

 

BLEKI, DONA I VEŠA NAŠLI NOVI DOM

    Štene Bleki, mešanac star 3 meseca, retriverka Dona, stara godinu i po i štene mešanac vižle, ženka stara 3 meseca Veša pronašli su svoj novi dom. Oni su udomljeni tokom akcije usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta koju su zajednički organizovali JKP „Veterina Beograd“ i opština Čukarica.

 

U četvrtak 07.04. svi zainteresovani sa opštine Čukarica imali su priliku da u parku Banovo Brdo vide i usvoje neku od napuštenih kuca iz prihvatilišta JKP „Veterina Beograd“. Oni su tom prilikom dobili informacije o aktivnostima Veterine Beograd, kao i sve potrebne veterinarske savete za negu kućnih ljubimaca.

 

    U ovu akciju uključila se i opština Čukarica kako bi dala doprinos u podizanju svesti o odgovornom vlasništvu i motivisala što više ljudi na usvajanje napuštenih životinja, rekao je predsednik opštine Srđan Kolarić.

 

Gradski sekretarijat za stambeno komunalne poslove i JKP „Veterina Beograd“  nastavljaju i u narednom periodu da u saradnji sa drugim beogradskim opštinama organizuju akcije ovog tipa, poručio je direktor Veterine Beograd Budimir Grubić.

 

ŠKOLARCI U POSETI PRIHVATILIŠTU U RESNIKU

05. april 2016.

 

  ŠKOLARCI U POSETI PRIHVATILIŠTU U RESNIKU

 

 

  Nakon prošlonedeljne posete vrtića „Maca“ Prihvatilištu u Zemunu,  danas su učenici dva odeljenja  četvrtog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u pratnji nastavnika i direktora škole posetili Prihvatilište u Resniku.

    Oko 50-tak dece družili su se sa napuštenim kucama i upoznali  sa njihovim životom u prihvatilištu i tom prilikom poklonili hranu za pse.

   - Ovo je pravi primer kako da se od najranijeg doba upoznate sa napuštenim životinjama i shvatite koliko je važno da im obezbedite topli dom, ukoliko za to imate uslova- rekla je nastavnica Katarina Gacin. Mnogi od mojih đaka imaju želju za tim, ali naravno potrebna je dozvola roditelja i prevashodno uslova, što podrazumeva da imate prostora i budete odgovorni prema usvojenoj životinji- istakla je učiteljica.

   

 

 

Direktor JKP „Veterina Beograd“ Budimir Grubić istakao je važnost ovakvih akcija i nameru Sekretarijata za stambeno komunalne poslove da kroz ove posete što više upozna javnost o odgovornom vlasništvu i motiviše na usvajanje napuštenih pasa.- To je nešto što treba raditi od malih nogu- poručio je direktor Veterine Beograd.

     Veterinari su deci kroz obilazak prihvatilišta približili svoje zanimanje, a u razgovoru su im objasnili kako izgleda jedan dan kuca u prihvatilištu, kako ih leče, hrane i vode računa o higijeni pasa.

     

 

 

Većina dece želela je da usvoji neku od napuštenih kuca, ali kako su rekli, za to im je potrebna dozvola roditelja.- Ne mogu da imam psa, jer živimo u stanu, ali kada budem živela sama, sigurno ću neku od ovih kuca usvojiti - rekla je jedna od učenica. Svima im je naravno pas jedna od omiljenih životinja.

    Direktor škole Milan Pašić najavio je nastavak zajedničkih akcija sa Veterinom Beograd u cilju informisanja što većeg broja dece.

    Sekretarijat za stambeno komunalne poslove planira da nastavi i ubuduće sa ovakvim posetama, kako bi se što više dece u ranom uzrastu upoznali sa odgovornim vlasništvom i motivisali na usvajanje napuštenih pasa.

   

 

Arhiva ...

  D D D

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)